Jól bevált elvek hasznos paraméterekkel segítik a jó konyha megtervezését. Először mindig azt a munkavégzéshez szükséges, háromszög alakú mozgásteret határozzuk meg, amelyet a mosogató, a tűzhely és a hűtőszekrény jelöl ki. Hatékonyságunkat eleve eldönti, mennyit kell gyalogolnunk ételkészítés közben. Ideális esetben a fent említett háromszög egyes oldalai 1,2-2,7 méter hosszúak, és együtt sem haladják meg az 5-8 métert. Ezek a méretek egyben a tárolópultok minimális mennyiségére is útmutatással szolgálnak. A mosogató optimális esetben egy 60 cm-es alsó pulttal egészül ki, melyben a mosogatógép is helyet kaphat. A mosogató és a tűzhely között 75-120 cm hosszú pultra van szükség, mivel főzés közben időnk nagy részét mellette töltjük. Ha a konyhában általában két személy dolgozik egyidejűleg, egy második mosogató köré még egy munkahelyet tervezhetünk, erre a célra a középen álló szigetpult a legalkalmasabb. A butornap.hu webáruház segít Önnek az ideális konyha tervezésében és megvalósításában!