A maca gyökérnek több neve ismert, szokták perui ginszengnek vagy Lepidium meyenii-nek is hívni. Ezek a nevek egyben rámutatnak a maca gyökér eredetére is, ugyanis Dél-Amerikában, a közép-perui Andokban található meg. Növénytanilag az úgynevezett keresztes virágú zöldségek családjába tartozik, így lényegében olyan ismert zöldségek rokonának mondható, mint a karfiol, a brokkoli, a retek és a káposzta. Jellemzője, hogy 4000 méter fölött vadon terem és gumós növény. Fogyasztás előtt még feldolgozzák, vagyis kiszárítják, majd megőrlik, mi pedig ebben az állagában fogyasztjuk maca por néven. Az íze önmagában nem olyan finom, pedig hasonlít a dióra, kicsit édeskés, de jellemzően inkább földes ízű, így magában nem szokták enni, hanem belekeverik süteményekbe, pudingba vagy különböző, lehetőleg egészséges ételekbe, például zabkásába. Egyszerűbb megoldás a maca kapszula fogyasztása, amelyet megrendelhetsz a bigstar.hu webáruház bőséges kínálatából!